2019 OKTÓBER 25-27. MILLENÁRIS B ÉPÜLET

Hírek

kávéakadémia.jpg
Caffè Vergnano 1882

Caffè Vergnano 1882, a prémium olasz kávé

Azt mondják, hogy az olasz kávépörkölés egy tradíció. Ez a Caffè Vergnano legfontosabb üzenete is, amelyet több, mint 130 éve őriz és örökít tovább, generációról generációra.

Történetük a Torinohoz közeli Chieri városában kezdődött, amikor a dédpapa kis fűszer kereskedésében lepörkölte az első adag kenyai kávébabot. Már a kezdeti próbálkozásnál sem volt kétséges a minőségre törekvés, ahogy az alapanyag kiválasztásánál, úgy a pörkölési folyamat esetében sem volt kérdéses, hogy minden részlet a legnagyobb odafigyeléssel történjék, és a vásárlóik a legjobb terméket kaphassák kézhez. Chieri lakossága rászokhatott a jó kávéra, a tudás és a szakértelem pedig generációról generációra szállt, és hamarosan Piemont régió egyik meghatározó kávépörkölőjévé nőtte ki magát.


A Caffè Vergnano ma egyike Olaszország legnagyobb kávé márkáinak. Naponta mintegy 20 tonna kávét pörkölnek, hagyományos módon, a különféle kávébaboknak legmegfelelőbb karakterre, a legfinomabb kávék érdekében. Közel 90 féle terméket gyártanak, ahol a család több generációja nap-mint nap dolgozik azon, hogy a Vergnano kávé a legmesszemenőbb elvárásainknak is megfeleljen. Mindamellett a Caffè Vergnano szem előtt tartja azt, hogy figyelmes kiszolgálás és vendégszeretet nélkül a legjobb kávé is csak egy a sok közül, ezért kitüntetett figyelmet fordít partnereire, és elismeri a baristák munkáját. Mindez együtt az, ami a Caffè Vergnano hitvallása, egyúttal az igazi olasz kávékultúra.

Caffè Vergnano termékekkel közel száz országban találkozhatunk, köztük Magyarországon is. Számtalan kávézóban élvezhetjük az igazi olasz kávékultúrát világszerte egy tökéletes Caffè Vergnano espresso társaságában.

Az áruházak polcain is megtalálhatók a Caffè Vergnano különféle kiszerelésű kávéi, így a kávéházi élmény, valamint az igazi presszó élvezet az otthonokban, vagy akár a munkahelyeken, irodákban is elérhető.