Megújult Vitara: Társ céltudatosoknakIdén ősztől vásárolható meg hazánkban is a ráncfelvarrott Suzuki Vitara, amely a hazai SUV szegmenst és az újautó eladásokat is uralja évek óta. A japán gyártó sikerterméke nem csak külsőleg és biztonsági funkcióit tekintve újult meg, hanem motorválasztékában is, ráadásul a modell különleges, kiterjesztett garanciával is elérhető.


Kívül-belül frissült a Vitara

A leglátványosabb változás a hűtőrácson, az első lámpánkon és lökhárítokon érhető tetten, de a hátsó LED lámpatestek is újdonságnak számítanak. Két új árnyalattal bővült a színpaletta, és új mintázatú, 17 colos felnik is érkeztek a modellhez. Belül a műszerfal kapott friss, modern designt, és emellett az anyagminőség is tovább javult.

Továbbfejlesztett biztonságtechnika

Az átdolgozott külső számos biztonságtechnikai és vezetéstámogató újítást rejt. A radaros féktámogató rendszer (RBS) kiegészül a sokkal hatékonyabb DSBS vezetést támogató szenzorokkal, amely lézerrel és kamerával felszerelve segít elkerülni a veszélyhelyzeteket. A két típusú érzékelő lehetőséget nyújt arra, hogy az új Vitara – akár csökkentett látási viszonyok között is – a közelben és a távolban bekövetkező eseményekre megfelelő időn belül reagáljon.

A DSBS háromféle módon figyelmezteti a vezetőt, ha vészhelyzet áll fenn: csökkenő féktáv esetén fény és hangjelzést ad le, pánik fékezés esetén a fékasszisztens segítségével növeli a fékerőt, míg ütközésveszély fennállásakor automatikusan fékez. Emellett a biztonsági funkciók olyan okos megoldásokkal bővültek, mint a holttérfigyelő vagy a sávtartást segítő asszisztens. Szintén újdonság a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető (RCTA) funkció, ami az elhaladó járművek mozgását figyelve segíti a kiparkolási manővert.

Megújult motorkínálat

Jelentős változáson ment át a motorkínálat is a Vitarában, hiszen a már megszokott 1,6-os benzinmotorokat az 1,0 literes, 110 lóerős és az 1,4 literes, 140 lóerős Boosterjet motorok váltották fel, amit teljesítik a szeptemberben életbe lépő Euro6d TEMP normát is.

A Magyar Suzuki Zrt. új garanciális konstrukcióval kínálja sikermodelljét: a Suzuki Boosterjet Pro 3+7 évre vagy 200.000 kilométerre érvényes, kiterjesztett garanciát biztosít – ami a turbófeltöltőre és a váltóra is vonatkozik – az idén augusztusban Esztergomban gyártott 1,0 és 1,4 literes motorral szerelt Vitara és S-Cross modellekre. 

A megújult Suzuki Vitara is megtekinthető nálunk. 

Jegyvásárlás

Visszatérek a hírekhez