2019 OKTÓBER 25-27. MILLENÁRIS B ÉPÜLET

Hírek

Infusions-Presentation-with-ATL-BTL-revised-Aug-18-3.jpg
Világhíres ceyloni tea

A testet-lelket tápláló világhíres ceyloni tea

Harmincadik születésnapját ünnepelte tavaly a Merrill J. Fernando által alapított Dilmah Tea, amely mára Srí Lanka egyik leghíresebb teamárkája lett. A szakmájában több mint 60 éve tevékenykedő teakészítő mester a cég indulásakor visszatért az eredeti ceyloni teakészítés gyökereihez, küldetésének tekinti, hogy a tiszta eredetű, minőségi teákat újra elérhetővé tegye a fogyasztók számára. A márkát két fiáról, Dilhamról és Malikról nevezte el, s napjainkban már a két fiú végzi a cég operatív vezetői tevékenységét.

A Dilmah a mai napig az egyetlen olyan nemzetközi teamárka, amelynek tulajdonosai maguk a termelők. Fekete teáik kizárólag ceyloni, nagyrészt a családi vállalkozás saját ültetvényeiről származnak, melyet a frissen, csakis kézzel szüretelt tealevelekből csomagolnak Srí Lankán. A tea feldolgozása a hagyományos, úgynevezett ortodox módszer szerint történik, s a helyben zajló vákuumcsomagolás garantálja a tea frissességének megőrzését.


Termőhely és régiós szelekciók alapján a Dilmah single origin, single region, single estate ceyloni teákat készít, jellemzően feketéket, s kisebb mennyiségben zöldeket, s a keverékek is csak saját ültetvényeik teáival készülnek. A Dilmah T-Series, az Exceptionals és Gourmet Selection sorozataiban olyan világhíres teákat és blendeket kóstolhatunk, mint például a Ceylon Supreme Singe Origin, az English Breakfast vagy az Earl Grey.

 

Virágok, fűszerek, gyümölcsök a csészében

 

A Dilmah ízesített teái és herba főzetei készítésekor szintén a minőségre helyezi a hangsúlyt, továbbá felhasználja az ayurvédikus gyógyítás tapasztalatait. A hazai piac egyik új kedvence a Dilmah Infusion termékcsalád. A természetes összetevőkből, koffeinmentes, gazdag aromákból, s a ceyloni ültetvények virágainak, gyógynövényeinek és fűszereinek ötvözetéből készülő keverékek jótékony hatású, egészséges ízbombák – nemcsak a téli szezonra.